top of page

 

קנדידה

 

   פטריית שמרים מסוג קנדידה קיימת בגופו של כל אדם, באופן נורמאלי, השמרים חיים במערכת העיכול, בדרך כלל ללא שום הפרעות ואפילו מסייעים להתגבר על חלק מהפתוגנים השלילים. כל זמן שכמות פטריית השמר – קנדידה – שומרת על רמתה, אין שום בעיות בריאות, אולם אם היא מתחילה לשגשג ולהתרבות כאן מתחילות שורה ארוכה של סימפטומים. מערכות הגוף הרגישות במיוחד הם מערכת העיכול, מערכת השתן ואברי המין, המערכת האנדוקרינית,מערכת העצבים ומערכת החיסון.

   האבחנה של פיטרית קנדידה היא די קשה.

 מתי קיים החשש שפטריית הקנדידה הפכה להיות השולטת במערכת העיכול?

אם מופיעים חלק מהסימפטומים הבאים, יתכן כי בגופכם משגשגת לה ידידתנו הקנדידה .

  1. כמיהה למזון מתוק

  2. נפיחות אחרי האוכל

  3. לשון שורפת או נפוחה

  4. עייפות גדולה

  5. פטרייה כלשהי על הגוף

  6. הפרשות וגיליות גבישיות

  7. זיהומים בדרכי השתן

  8. דיכאון

  9. רגזנות

  10. ירידה בחשק המיני

  11. עצירות ושלשול לסירוגין

  12. מחזור לא סדיר

  13. זיכרון חלש ועוד...

 

אלו הם רק חלק מהסימפטומים המופעים  עם התרבות הפטרייה,

   ישנה גם אפשרות לאבחון קנדידה על ידי בדיקת תרבית צואה שמתבצעת באופן פרטי במעבדה, בבדיקת התרבית בודקים אם בכלל יש שגשוג של הפיטריה ואם כן, באיזה רמה הפיטריה נמצאת.

נשאלת השאלה מה גורם לפטרייה להתרבות? והתשובה היא:

 

אנטביוטיקה

 

   שימוש ממושך באנטיביוטיקה (חודש או יותר), או שימוש באנטיביוטיקה במשך ארבע פעמים בשנה, גלולות נגד הריון, שימוש בתרופה בשם פרדניזון או תרופות אחרות מסוג קורטיזון, מתח וסטרס ממושך,  צריכה מוגברת של סוכרים.

 

 חולשת כבד

 

תפקוד כבד לקוי, כתוצאה מנזק כימי, מעודד את גדילת היתר של  הקנדידה אצל עכברים, נראה שאותה תופעה מתרחשת אצל בני אדם, לכן, הכבד הוא איבר מפתח במאבק נגד הקנדידה.

הכבד מסנן מהדם את רעלי הקנדידה , כאשר אנו משמידים את הפטרייה היא פולטת רעלן שמגיע לזרם הדם ועל הכבד לסנן אותו אותו, אם הכבד לא מצליח הרעלנים יגרמו להחרפת התחושות וסימפטומים, לכן חשוב לתמוך בכבד לפני תחילת הטיפול בקנדידה.

 

חיסון לקוי

 

       כאשר יש ליקוי במערכת החיסון הקנדידה תגדל במהירות, לכן חשוב שמערכת החיסון תהיה חזקה ובריאה

     יש גורמים המחלישים את מערכת החיסון, בניהם שימוש תכוף באנטיביוטיקה, כימותרפיה, סטרואידים, קרינה, כימיקלים סביבתיים שונים, מחסורים תזונתיים, מחלות שונות, כגון: סרטן, סוכרת ותת פעילות של בלוטת התריס, אלכוהול ומתח. לכן חשוב מאוד לחזק את מערכת החיסון שלנו.

 

מחסור תזונתי

 

      כמעט כל מחסור תזונתי יכול לגרום לגדילת יתר של קנדידה, מאחר שכל אבות המזון הידועים חשובים לתיפקוד חיסון מיטבי. בין אבות המזון המשמעותיים במצב כרוני של פטרית  קנדידה נמצא את ויטמין A , ויטמין 12 B , אבץ, סלניום, מגנזיום, חומצות שומן חיוניות, חומצה פולית, וברזל. בגופם של חולי קנדידה כרוניץ נמצאו מחסורים באבות מזון אלו , הן נחשבים כגורמים תורמים באורח משמעותי לשגשוגה של הקנדידה,

 

"התפתחות הקנדידה היא במידה רבה אשמתה של הרפואה המודרנית", אומרת ד"ר שלי קרימרמן, ראש מחלקת טיפול נמרץ בבית החולים רוטשילד. "בעשר השנים האחרונות צצו המון זנים של פטריות שלא היו קיימים בעבר, בעיקר בגלל שימוש לא מבוקר באנטיביוטיקה".

ד"ר יוסי ברנר, ראש המחלקה האונקולוגית בבית החולים וולפסון: "אינני פוסל אפשרות שקנדידה שחוזרת על עצמה שוב ושוב עלולה לסייע אפילו להתפתחות גידולים סרטניים".

 

 

 

 

פיתרון טבעי

 

הפיתרון: הרפואה המשלימה מציעה תזונה נכונה שתשנה את המאזן של הגוף ומערכת העיכול, ותגרום והפסקת כניסה של מזונות המזינים את הפטריה וגורמים לשגשוגה.

   יש להמנע מצריכה של תוספי מזון המיוצרים משמרים, לא להשתמש באנטיביוטיקה אלא אם ממש אין ברירה, כמו כן יש להמנע מתרופות חוסמות 2H  כמו Zantab המעודדות שיגשוג קנדידה בעיקר אצל נשים. 

  זיהום פטרייתי מסוג קנדידה יכול להתפשט מהמעיים לאזורים שונים בגוף, אוזניים, לשון, ואגינה, גרון ועוד יש לזכור שמקור הזיהום הוא תמיד המעיים לכן חשוב לטפל במקור הבעיה בבסיסה שהוא המעיים ביחד עם טיפול לאזור הספציפי, רק טיפול הוליסטי משולב יכול  לטפל ולמנוע את הופעת הקנדידה שוב.

 

פטריה בנרתיק

 

הנרתיק מהווה מראה לגוף כולו. ההפרשה הוגינאלית מושפעת ומשפיעה על איזון הפלורה. היא מכילה מים, אלקטרוליטים, חלבונים ועוד. המרכיבים האלו משתנים על ידי גורמים הורמונלים ותזונתיים.התזונה חשובה במיוחד במקרים הנובעים מאורגניזם מזהם , בעיקר קנדידה. קנדידה משגשגת באזור לח וסוכרי ולכן תזונה מלחלחת ועתירת סוכר תהווה מצע בשביל הקנדידה להתפתח. הטיפול המוצלח בפטרת ואגינאלית דורש הסרה או הפחתה של כל הגורמים שיוצרים קרקע פורייה לגדילת יתר של פטרית הקנדידה, שיפור התיפקוד החיסוני ומניעה של התרבות השמרים. הטיפול הנטורופתי מתבסס על תזונה ש"מרעיבה" את ה קנדידה ובעיקרה היא נטולת סוכרים, פחמימות פשוטות ושמרים.בנוסף לתזונה, ישנם תוספי תזונה היעילים בטיפול ב פטריה בנרתיק. לדוגמא, תוספים פרוביוטים משפרים את איזון הפלורה בנרתיק ויש ליטול אותם בבליעה ולשים אותם מקומית.ישנם צמחי מרפא יעילים ביותר בעלי פעילות אנטי פטרייתית. צמחים כגון שמן עץ התה ו קלנדולה ניתן להשתמש בשטיפה חיצונית בנרתיק. צמחי מרפא אחרים, בשימוש פנימי, יש להתאים באופן אינדיווידואלי למטופלת , לפי מצבה הבריאותי הכללי והאבחנה איתה היא באה.

     בנוסף חשוב להקפיד על  צריכה מועטה של סוכרים – כי הסוכר מזין את הפטרייה- כולל דבש פירות ופירות יבשים, מזונות תוססים כגון בירה אלכוהול וכו' ממתיק מלאכותי, ועוד    שימוש בתוספי תזונה כמו 8 JR ,חומצה קפרילית, כמוסות שום 5000 וכו' צמחי מרפא כגון: קורנית, אורגנו וכו'

   חשוב לזכור כי טיפול מוצלח בקנדידה אורך בין 3 – 6 חודשים לאחר מכן  ביחד עם הנחיות הנטורופת המטפל מותר להתחיל להכניס מזונות שהיו אסורים עד עכשיו, וכן יש להמשיך ליטול תוספי חיידקים טובים גם אם הסימפטומים נעלמים.

  

בקליניקה סוד הבריאות מטפל דר' יהושע אלבז(N.D ) עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בבעיות קנדידה וקנדידה רב מערכתית עם אחוזי הצלחה גבוהים מאוד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page